Oostenrijk

Hinterglemm – Maria-Alm

2023
Klik op de foto voor een vergroting!
Deze vakantie starten we in het plaatsje Hinterglemm, dit om te kijken voor het volgende jaar.
We gaan de volgende dag met de gondel naar boven, even heerlijk rondkijken, en wat drinken. Maar het weer slaat ineens om, de serveerster komt zeggen dat we met spoed naar de gondel moeten want hij wordt zo stop gezet. Ik heb nog nooit zo snel mijn glas leeg gedronken.
Vandaag is het weer wat beter, we nemen nu de gondel aan de overkant. Het fijne van dit dal is, dat ze veel bergbanen hebben, “de pas ” krijg je gratis als je in het dal iets boekt. En een keer een ander dal ontdekken is ook weer erg leuk!

Na twee dagen vertrekken we richting Maria Alm. Hier zijn we vorig jaar ook geweest, dit is een plek waar we nog wel vaker zullen komen, het voelt ook erg als thuiskomen bij Ronald en Sascha.

 

Vele avonden werd er gekookte voor de gasten.
Elke keer was het weer een feest!
We gaan bij Hintermoos voor de eerste keer omhoog. Deze bergbanen zijn om de beurt open. Eenmaal boven gekomen worden we getracteerd op een geweldig uitzicht. We zien een paar jongelui druk bezig om iets uit de put te redden, en ja hoor het lukt, een klein vogeltje kan weer gauw naar zijn moeder. Wij lopen nog wat door en zien weer genoeg om even de Nisi-lens uit te proberen.
We gaan naar Trieffen het is daar fijn om te wandelen, en foto’s te maken van alles wat kruipt. 
Zo mooi als dat het gisteren was, zo sober is het vandaag. Wat doe je dan lekker naar boven met de gondel, en heerlijk een bakkie doen met apfelstrudel, en genieten van het uitzicht.
We hebben vandaag de Krimml op de planning staan. Vorig jaar hadden we geweldig weer naar boven, we hadden besloten, om op de terugweg  foto’s maken. Toen kwam het er met bakken uit. Dus vandaag opnieuw proberen.
Vandaag weer een nieuwe dag.  Maar wel een stralende dag!
De Liechtensteinklamm, die kennen wij nog niet.
Vandaag hebben we prachtig weer, we gaan kijken of we bij Trieffen  kunnen rond lopen. Volgens Ronald, moet het een mooie route zijn. Op de foto rechts, zie je hoe breed het pad is, 30 cm en vol met stront. En daar staan dan ook nog eens negen koeien op, drie keer raden wat wij gedaan hebben,                     1,2,3, omkeren!
Heerlijk aanschuiven, er wordt geweldig gekookt hier! Het is gewoon een groot feest!
   Vandaag de laatste dag, we hebben het fijn gehad, vinden het ook fijn om weer naar huis te gaan en bij onze “kleindochter Mila” te gaan kijken.      Op naar de volgende vakantie.